Rimspil og -lege

I folkeskolen er det at rime med ord en del af dansk- og sprogundervisningen. Til dette formål kan man bruge forskellige opgaveark med rimord eller man kan bruge spil med rim og om rim.

Der findes forskellige rim spil og rim lege og herunder kan du finde nogle gratis ideer til rim lege, samt vendespil med rim og bingo banko sim spil.

Rim vendespil

Et vendespil er en af de bedste måder at lære at rime på for børn og samtidig sikre sprogudvikling. Vendspile til børn med rimord fås ofte med både billeder og det skrevne ord, så de ikke bare lære at to ord rimer, men også kan se hvordan ordet ser ud.

Sjove rim vendespil

Rime memo vendespil.

Rime Memo

Hvad rimer? fra Danspil.

Hvad rimer?

Print-selv vendespil med rim.

Legoglektie rimspil

Rim bingo-banko

Bingo el. banko minder på mange måder om vendespil, men er alligevel lidt anderledes. I forhold til rim bingo-banko er det de samme ting et barn kan få ud af at spille spillet, nemlig sprogudvikling og ordforråd. Herunder kan du finde nogle gode rim bingo spil.

Sjove rim bingo spil

CIHA rim bingo.

Bingo med rim

Rimlege

Udover disse muligheder for at købe dig til fremragende rimspil, så kan du også lege en masse rimlege der ikke kræver at du køber noget. Herunder vil jeg give nogle eksempler på sjove rimlege du kan lege med dine børn. Det er godt for børnenes sprogudvikling og første indtryk af nye ord.

Den simple rimleg – Rim på skift

I vælger en der starter legen med at sige et ord. Herfra skal den næste sige et andet ord der rimer på det ord osv. indtil der er en der ikke kan komme på flere rimord. Herefter kan man starte forfra med et nyt rimord.

Eksempel:

  • Kat
  • Hat
  • Skat
  • Mat
  • Nat

Vil i gerne finde et sted at starte, så kan i jo slå rimord op i vores rimordbog.

Tegn og rim

Du kender det populære brætspil tegn og gæt, dette er lidt det samme du skal bare tegne og rime i stedet for. En starter med at tegne noget og så skal den næste tegne noget der rimer på det den første tegnede osv. indtil en spiller ikke kan komme på mere at tegne.

Eksempel:

  • Spiller 1 tegner en gris.
  • Spiller 2 tegner en is.
  • Spiller 3 tegner ris.

Denne rimleg er ikke bare god til sprogudvikling, men udvikler også barnet tegneevner.

Har du flere gode ideer til rimlege så må du meget gerne dele dem i kommentarfeltet herunder. Det samme gælder hvis du kender nogle gode rimspil som jeg ikke har fået nævnt i artiklen.

Skriv en kommentar